Zadaj pytanie on-line
Zobacz temat
blank.gif
Kto tu jest? 1 Gość (ci)
 Drukuj temat
Rozdzielczość
erQ
 Witam udało naprawić mi się nareszcie peceta i skombinowałem nową karte graficzną . Grałem wcześniej na laptopie i nie był żadnych błędów . Teraz co odpalam ET wyskakuje mi okienko na środku ekranu z informacją :THIS IS OVERDIRVE , PLEASE CHANGE COMPUTER VIDEO INPUT 1680x1050@60Hz . Wszystko niby gładko powinno mi to zająć 5 sekund ale jednak okazuje się że ustawiłem daną rozdzielczość i zresetowałem komputer ale nic nie pomogło . Napisano mi na serwerze abym poszperał w cfg i znalazłem komendę seta r_lastValidRenderer "GeForce FX 5900XT GS" a ja mam kartę GeForce 9500GT to oczywiście zmieniłem ale nic nie pomogło . ; x nie mam już pomysłu co dalej . Co mógłbym z tym fantem zrobić ? ;D

Administrator
 Witam!

Sprobuj tego. Wpisz pokolei tak jak napisalem:

r_mode -1
r_customheight 1050
r_customwidth 1680
vid_restart
albo 1680 i 150 odwrotnie

erQ
 niestety ; c. na r_mode -1 zwariował Szeroki uśmiechD . miałem wcześniej 6 wiec znowu zmieniłem . niby okej ale znowu ten komunikat wyskakuje ; x

i jeszcze pytanko . sa jakies komendy czy cuś żeby były bardziej widoczne postacie ? ;p chodzi mi bardziej z daleka Uśmiech
Edytowane przez erQ dnia 26-05-2014 19:38

Administrator

niestety ; c. na r_mode -1 zwariował

Sprobuj odwrotnie cyferki wpisac

sa jakies komendy czy cuś żeby były bardziej widoczne postacie ? ;p chodzi mi bardziej z daleka

cg_fov od 90 do 120

erQ
 spróbowałem i dalej nic ;/ miałem z tym problem również w innej grze ale w opcjach gry ustawiłem taka rozdzielczość i śmiga ale w ET niestety nie ma dokładnie tej rozdzielczośći ; x

Cies
 Jaką rozdzielczość chcesz dokładnie ustawić? 

cies.bdl.pl/upload_file/205174_red-donate-button.png

erQ
 w grze zawsze mialem 1024x768 i taką bym chciał. Próbowałem wszystkie inne i tak nie pomogło . patrzyłem w ustawieniach i mam tylko 60Hz na monitorze także nie wiem czemu dalej się wyświetla jak i również bawiłem się filtrowaniem anizotropowym w karcie graf. lecz też nic nie pomogło.

Cies
 Wejdź na ts3 postaramy ci się pomoc online 

erQ
 Ok będę obserwował czy jesteś to się złapiemy na tsie Z przymrużeniem oka .

dudik
 r_allowExtensions 1

Spróbuj przede wszystkim tej komendy, być może pomoże, wrzuć to sobie do cfg razem z następnymi komendami

seta r_mode -1
seta r_customheight xxxx
seta r_customwidth xxxx
seta r_fullscreen 1
seta r_customaspect 1
vid_restart
W miejsca x'ów oczywiście wpisz rozdzielczość jaką właśnie chcesz mieć.

Cies
 Problem rozwiązany na ts3 zamykam

Przejdź do forum:
blank.gif
capmain-b-left.pngcapmain-b-right.png
Podobne wÄ…tki
blank.gif
Temat Forum Odpowiedzi Ostatni post
rozdzielczość Pomoc techniczna 4 09-06-2014 16:28
blank.gif
capmain-b-left.pngcapmain-b-right.png