Zadaj pytanie on-line
Zobacz temat
blank.gif
 Drukuj temat
LAGOMETR
SSJ Maro
 Witam!
Umieściłem linki z filmikami z zaistniałym problemem.
Od dłuższego czasu miewam dziwne anomalia na lagometrze (patrz filmik niżej), co skutkuje problemami w grze pod postacią np. lagów. W grze mam 0 ping. Normalnie w czasie gry mam 125FPS, na filmiku skacze ponieważ nagrywam programem.
YouTube Video

Robiłem wszystko od sprawdzania cfg, wirusów do całego formatu dysku itd. Poniższy filmik ukazuje szybkość mojego łącza internetowego.
YouTube Video

ProszÄ™ o cenne rady, bo odechciewa siÄ™ niestety gry. Smutek

NightInvaders
 hejUśmiech
nie stety za dobry na mnie jesteś więc Ci nie pomogę(przynajmniej będe miał jakieś szanse Cie pokonaćUśmiech)
Nie no żartuję,miałem to samo lagi co min(tylko u mnie to się cieło),ale widze u Ciebie występują lagi pionowe(czerwone)to są najgorsze nie pamiętam co oznaczają.A więc tak(szkoda ze nie pokazałeś innych czy też mają lagi next razem weź TAB podczas lagowania i zobacz czy min 1-2osoby mają ping+200/300 jak mają(w moim przypadku mieli) to znaczy wina serva poczekaj pare dni powinno samo przejść(u mnie przeszło bez skanowania kompa).
Polecam strone speedtest.pl tam zobaczysz jaką w danej chwili masz prędkość neta najlepiej podczas lagownia(przed grą włącz minimalizera lub wyłącz ET i zobaczysz jaką masz prędkość być może to wina Twojego dostawcy neta(przeciążęnie serva/jakieś akutalizacje.
The Blues<3

s5.ifotos.pl/img/bbbvvvjpg_qsrqrhw.jpg

SSJ Maro
 Sysio13 u mnie również tnie, mam tak od miesiąca więc wątpię, że samo minie..
załączam link ze strony której chciałeś:
YouTube Video

NightInvaders
 tylko u Ciebie na 1 filmiku wygląda to tak jak by się nie ciął tylko jak by net przez chwile nie działał,ale u Ciebie są tylko lagi z czerwonej kreski a ja miałem z czerwonej i zielonej +spadały fpsy,zobacz czy inni lagi tez jaą w tym samym momencie co Ty i czy na ten sam czas

ps prędkość masz dobrą wejdź na serve przed takim sprawdzeniem
The Blues<3

s5.ifotos.pl/img/bbbvvvjpg_qsrqrhw.jpg

Cies

Witam, Maro na 200% problem leży po stronie twojego łącza internetowego najlepiej by było gdybyś zgłosił ten problem i niech oni to naprawia lub zrobią jakiś reset na centrali, możesz jeszcze kontrolować to programami na których również zobaczysz problem bo logometr w ET działa właśnie jak taki program, Lagometr daje nam możliwość jak się zachowuje nasze łącze + grafika,słuchaj tez kiedyś miałem problem z połączeniem ale normalnie go nie odczuwałem tylko na et i to na logometrze, wyobraź sobie ze panowie technicy przyjechali do mnie i powiedzieli ze jest wszystko ok internet działa strony się otwierają jest ok A ja nie nie panowie czekajcie włączyłem i ET i pokazałem lagometr co 18 sekund łapał laga, po małej kłótni z nimi panowie wymienili mi 3 routery dopiero wszystko wróciło do normy tak ze jak już pisałem nasz lagometr w ET działa jak monitor łącza internetowego mozesz sciagnac taki program do kontroli łacza internetowego i sprawdzic jak sie zachowuje http://download.k...anie-lacza Pamietaj nie sugeruj sie szybkim netem widac masz (niby) szybkie łacze Ale nie jest stabilne co widac własnie na speed teście pokazuje ci od 30 do 70 mb a msi czyli ping 15 co jest bardzo słabe, ja mam tylko 10mb ale stabilne gdzie msi mam 30 tak ze radze ci sprawdzić swoje łącze Pozdrawiam

cies.bdl.pl/upload_file/205174_red-donate-button.png

SSJ Maro
 Dzięki C!es za wyczerpującą odpowiedź, w takim razie nic mi nie pozostaje jak zakończyć grę do czasu gdy internet wróci do normy, gdyż w akademikach nic nie zdziałam z łączem.
Pozdrawiam Uśmiech

Administrator

weź TAB podczas lagowania i zobacz czy min 1-2osoby mają ping+200/300 jak mają(w moim przypadku mieli) to znaczy wina serva

Ja tylko dodam iz jak by to byly lagi z serwera to by prawie wszyscy mieli by ping zolty lub czerwony a nie tylko 1-3 osoby.
zakończyć grę do czasu gdy internet wróci do normy, gdyż w akademikach nic nie zdziałam z łączem

Jezeli jest to twoj internet i posiadasz ruter to zabezpiecz go moze szyfrowaniem WPA poniewaz ktos moze korzystac z twojego internetu. No chyba ze jest to lacze publiczne.
Lagi tez moga wystepowac jak jest przeciazenie serwera 39/42 osoby

polskieswiry.pl/upload_file/205174_red-donate-button.png

Przejdź do forum:
blank.gif
capmain-b-left.pngcapmain-b-right.png
Aktualnie online
blank.gif
Statistics
bullet.gif New Members:
Today: 0 » Last 7 Days: 0 » Last 30 Days: 0
bullet.gif Gości online:Użytkowników online: 0 Shizol
bullet.gif Total Members: 844